LIPOVÁ SA VYTIAHLA NA LÍDRA - Jesenný suverén Bánov prehral tretí zo štyroch jarných zápasov

  • Uverejnené sobota, 01. apríl 2017, 21:11
  • Prečítané: 3396x

lipova - banov 3-2 017

Lipovčan Dávid Stacho má dôvod na úsmev, k sobotňajšiemu víťazstvu 3:2 nad prvým Bánovom prispel dvoma gólmi. Foto md

Tradičnú futbalovú dedinu dostalo do nižšej súťaže jedno administratívne zakopnutie, no plány Bánova, čo najrýchlejšie sa vrátiť z „okresu“ späť do piatej ligy, sa zdali byť pred sezónou celkom reálne. Nakoniec, prvých deväť kôl nestratila Lokomotíva ani len jeden bod. Ešte v jeseni však potom prišli dve domáce prehry a aj ďalšie straty a už pred odvetami nebola situácia na špici vôbec jasná. V prvých troch jarných kolách prehral Bánov v Dolnom Ohaji (3:1), ale aj doma s Mužlou dokonca 1:4 a o sile expiatoligistu začali silnieť pochybovačské hlasy. Čelo šiestej ligy MEVA sa však zásadne stále nemenilo, no po spomínanej tretej domácej facke bolo zaujímavé sledovať, ako sa „Kesania“ dokážu otriasť a či v prvoaprílovom šlágri v Lipovej neutŕžia ďalší úder.

Ten veru aj prišiel a Bánov v Lipovej prehral 3:2. Hoci hostia lepší vstup do zápasu ani mať nemohli a po rýchlom góle Daniela Brezíka, ktorého nechala obrana Lipovej na malom vápne úplne nepokrytého, viedli od 7. minúty nádejne 0:1 a - vzápätí mohli aj zvýšiť. Len tri minúty nato išiel exohajčan Juraj Hatala sám na bránu, dostal sa až k zakončeniu, no brankár Lipovej Peter Pilek mu bravúrne chytil čistý gól. No a to bol zrejme rozhodujúci moment šlágra kola. Potom síce ešte domáci Norbert Mokráš neprestrelil na opačnej strane Ivana Mráza, lenže Lipová má hráča, ktorý ide „po každej lopte“. Dávid Stacho najskôr v 20. minúte hlavou vyrovnal a o štvrťhodinku aj definitívne otočil na 3:1, keď stredom obrany vyštartoval za „strateným“ nákopom a zadáci súpera sa len prizerali. Medzitým sa ešte zapísal do streleckej listiny - svojim druhým mužským gólom - aj dorastenec Tomáš Mikulec a Lipovčania boli na koni. Prvý polčas nebol obojstranne futbalovo vôbec nudný a keď päť minút po prestávke Štefan Ikrényi strelil kontaktný gól na 3:2, hostia sa snažili burcovať, na súvislejší tlak to ale z ich strany nestačilo. Lipovčania trafili hlavou ešte brvno, no a v 75. minúte ponaháňal obranu a nakoniec zamestnal aj brankára hostí ľahkonohý Dávid Stacho. Za veľký prvopolčasový obrat si Lipová víťazstvo zaslúžila.

„Hoci sme museli doháňať náskok Bánova, myslím si, že v prvom polčase sme boli lepší a celkovo nám patria tri body oprávnene,“ hovorí autor dvoch gólov víťazného OŠK Lipová Dávid Stacho. „Treba však povedať, že súper stále žil a druhý polčas bol z našej strany vydretý. Každopádne ale, pred zápasom sme si na Bánov trúfali.“ Lipová sa vďaka skalpu lídra bodovo opäť dotiahla na špicu „okresu“. „Dovolím si povedať, že ak by sme na jar nepokazili zápas v Úľanoch a udržali dvojgólový náskok v Pozbe, kde sme hrali dobre, tak dnes hráme naozaj o najvyššie priečky. Najbližšie ideme do Černíka a verím, že si už budeme veriť viac,“ zakončil 26-ročný futbalista, ktorý hral aj v mládežníckych kategóriách FC Petržalka Akadémia a ktorý dal v doterajších 19 kolách solídnych 14 gólov. Dvojgólový strelec proti Bánovu však nebol jediným, kto sa v sobotu v Lipovej tešil z porážky lídra. V hľadisku totiž boli k videniu aj Trávničania a nebolo ťažké uhádnuť, komu držia palce. Druhý „Fíš“ má v tomto kole doma posledné Rastislavice a ak zaboduje naplno, na prvom mieste sa udeje zmena. No a zmena sa udiala aj na trénerskej stoličke Bánova, kde už nesedí - od domácej prehry s Mužlou - Marek Vittek. V Lipovej viedli mužstvo ako hrajúci tréner Štefan Ikrényi a Peter Šimunek.

MARIÁN DRAGÚŇ

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k