PREKVAPENIE KOLA - To tu ešte nebolo, z hornej polovice tabuľky zabodovali len dve mužstvá (!)

  • Uverejnené utorok, 28. marec 2017, 09:14
  • Prečítané: 2267x

svodin - travnica 2-0 4

Dvanásty Svodín (v žltom) sa postaral o jedno z prekvapení 18. kola, keď zdolal druhú Trávnicu v pomere 2:0. Foto fb TJ

Vybrať prekvapenie 18. kola najvyššej novozámockej oblastnej súťaže bol problém. Nie však preto, že by sa žiadny prekvapujúci výsledok uplynulý víkend v „okrese“ nezrodil, lež preto, že ich bolo akosi priveľa. Už len to, že vedúca pätica nechytila ani len bod je málo vídaná situácia, no z celej hornej polovice tabuľky zabodovali iba dvaja...

Hoci z vedúceho Bánova si tri body viezli už v jeseni Svodín (0:2) a aj Semerovo (0:1), nedeľňajšia domáca prehra - rozdielom triedy 1:4 s Mužlou - musí byť vskutku silnou kávou aj pre samotných Bánovčanov, pretože teraz im, na rozdiel od jesene, hrozila už aj strata prvej priečky. ...a ak by mal expiatoligista od začiatku súťaže aspoň jedného skutočného konkurenta v boji o „kraj“, už by na najvyššom stupienku - s najväčšou pravdepodobnosťou - nefiguroval. Po jeseni druhá Trávnica naznačovala vyššie ambície až pred odvetami. Po tejto nedeli aj mohla byť prvá, lenže v dvanástom Svodíne prehrala 2:0 a strata na lídra tak zostala dvojbodová. Z pohľadu tabuľkového postavenia sa ale doslova šokujúci výsledok zrodil v Dolnom Ohaji, ktorý mal - ako tretí v poradí - proti trinástemu Černíku ešte aj výhodu domáceho prostredia. Lenže hostia strhli v samom závere cenné víťazstvo na svoju stranu (2:3), kým Ohaj klesol na štvrté miesto. Čo sa teda v mužstve ďalšieho expiatoligistu po predchádzajúcej prehre v Trávnici udialo? To sme zisťovali u trénera OŠK Dolný Ohaj Cyrila Dema. „Neudialo sa nič mimoriadne, jednoducho, Černík odohral u nás dobrý zápas a hlavne, bol gólovo efektívny. Navyše, pre päť žltých kariet musel stáť brankár Marek Solár a keďže k dispozícii sme nemali ani druhého gólmana, chytal hráč.“ Dolný Ohaj stráca na prvé miesto stále päť bodov... „Siliť nič nechceme, my teraz potrebujeme hlavne stabilizovať mužstvo a pripraviť ho na budúcu sezónu. Oproti iným mužstvám, u nás vzniká skôr iný problém, pretože máme až okolo dvadsať hráčov a to nie je tiež ideálny stav. Niektorých preto dávame na hosťovanie a zameriame sa na zlepšovanie herného prejavu. Osobne si totiž myslím, že do piatej ligy by mal postúpiť stabilizovaný a naozaj pripravený mančaft, ktorý by hral v krajskej súťaži dôstojnú rolu. A ja taký v našej súťaži momentálne nevidím. A v neposlednom rade, aj pre nás je teraz výhodnejšie hrať derby zápasy v okrese, ako cestovať napríklad do Marcelovej či Hontianskej Vrbice. Nakoniec, je dosť možné, že od budúcej sezóny budú hrať „okres“ aj Palárikovo, Komjatice a Veľký Kýr, no a to by mohla byť zaujímavá súťaž,“ ponúkol svoj pohľad C. Demo.

Pred susedským derby Úľany nad Žitavou – Hul hralo všetko pre domácich, ktorí boli len o skóre štvrtí, v 17 kolách prehrali iba tri zápasy, na jar ešte neprehrali ani raz a - ako jediní - ani neinkasovali. Navyše, v jeseni si doviezli bod aj z Hulu, ktorý teraz prichádzal na „Fegýmeš“ ako desiate mužstvo tabuľky. A keď sa už zdalo, že body zostanú naozaj pri Žitave, 15 minút pred koncom Hulania vyrovnali na 1:1, o chvíľu strelili aj víťazný gól na 1:2 a ďalšie prekvapenie bolo na svete. No ani v boji o záchranu sa nezrodili dva celkom očakávané rezultáty. V posledných Rastislaviciach mali pred šiestym Zemným, ktoré na jar ešte neprehralo a na jeseň bolo v Zemnom 6:0, zdravý rešpekt. „Degeš“ však po vytúženom víťazstve 1:0 zostal v odvetách - ako jediný - stopercentným mužstvom a to mohol čakať len málokto. No a v šesťbodovom súboji 14. Vlkasu s predposledným Michalom sa zase čakalo, že domáci športovo vrátia Michalčanom jesennú prehru 3:2 po góle v poslednej minúte. Lenže „Michalčeku“ hrozil pád na posledné miesto, na „Valkáze“ vybojoval nakoniec remízu 1:1 a na jar tak zostáva - tiež prekvapujúco - doteraz nezdolaný.

MARIÁN DRAGÚŇ

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k