PREKVAPENIE KOLA - Zemné sa pred Trávnicou obávalo debakla, nakoniec vezie bod

  • Uverejnené utorok, 14. marec 2017, 09:20
  • Prečítané: 1866x

zwmnw 4

Dvorčan Daniel Dobrý (s loptou) pochodil na juhozápade Slovenska už niekoľko klubov, v 34 rokoch zažil teraz debut vo farbách Zemného ako hrajúci tréner. Foto Marián Pecho

Z hľadiska ďalšieho vývoja v boji o postup bolo udalosťou prvého jarného kola novozámockej šiestej ligy MEVA víťazstvo tretieho Dolného Ohaja v šlágri s prvým Bánovom (3:1), no najväčšie prekvapenia sa zrodili inde. Predposledný Michal totiž vyhral na ihrisku ôsmeho Semerova (1:2) a ambiciózna Trávnica doma iba remizovala so siedmym Zemným 2:2.

Trávničania zimovali na striebornom stupienku s trojbodovou stratou na vedúci Bánov a ich jarné ambície boli také, že po prvých dvoch kolách odviet si tajne trúfali aj na najvyššiu priečku, pretože kým Bánovčania začínajú jar dvoma zápasmi vonku, Trávnica má - naopak - dvakrát výhodu domáceho prostredia. Lenže naplno nevyužila už tú prvú, keď so Zemným neudržala najtesnejší náskok a desať minút pred koncom vyrovnal Zoltán Sebestyéni na konečných 2:2. ...a to teraz príde na „Fíš“ tretí v poradí – tiež 32-bodový – expiatoligový Dolný Ohaj, práve ktorý pribrzdil v jarnej ouvertúre jesenného majstra a ambície ktorého tak určite rastú tiež. Trávnica v auguste síce prehrala v Zemnom 5:2, no v zime získala ďalšie posily, kým zo siedmeho Zemného odišiel po nie celkom vydarenej jeseni napríklad hrajúci tréner Marcel Gašparík st., ale aj ďalší zadák Ladislav Kosztolányi či Marcel Gašparík ml. (všetci do štvrtoligových Tvrdošoviec) a favoritom jarnej „odvety“ tak bol domáci „Fíš“. A s čím išlo na prvé jarné kolo oslabené „Szímő“? „Úprimne poviem, že som sa obával, aby sme nedostali šestku,“ povedal na rovinu nový hrajúci tréner TJ Agro Zemné Daniel Dobrý. „Okrem toho, že nám odišli niektorí stabilní hráči, ani zimná príprava nebola ideálna, pretože tréningová dochádza bola niekedy veľmi slabá. Týmto okolnostiam sme museli v Trávnici prispôsobiť taktiku a tá nám celkom vychádzala. Hrali sme v rozostavení 4 – 5 – 1 a hlavne zodpovedne vzadu. Aj keď sme dvakrát o gól prehrávali, stále sme čakali na svoju šancu. S remízou 2:2 sme veľmi spokojní, no ak by mi pri vabanku domácich poslal Róbert Kádár päť minút pred koncom o čosi dlhšiu prihrávku, išiel by som asi sám na brankára,“ pousmial sa aktuálne tretí najlepší strelec celej súťaže. „Verím, že nášmu mužstvu dodá tento výsledok teraz viac chuti do tréningu. Inak, podľa mňa, hráčom Trávnice, až na Karola Šebíka, tento zápas príliš nevyšiel, no i tak si myslím, že postupové karty budú na jar miešať,“ zakončil D. Dobrý.

„Zápas so Zemným sa pre nás nevyvíjal zle, lenže najmä v prvom polčase sme nevyužili svoje šance, čo sa nám v závere kruto vypomstilo a súper vyrovnal,“ hovorí hrajúci tréner Družstevníka Trávnica Martin Mach. „Nech to neznie ako výhovorka, ale o dva body sme prišli v smolnom zápase, keď boli hostia veľmi efektívni.“ V nedeľu príde zase tretí Dolný Ohaj, nestrácajú „Fíšania“ chuť pobiť sa o špicu „okresu“ a vieru vo vlastné sily? „Určite nie, i keď to bude ešte ťažší protivník, teraz berieme už iba víťazstvo,“ hovorí odhodlane M. Mach. Že by sa nová tribúnka na „Fíši“ dočkala víťazného krstu na druhý pokus?

MARIÁN DRAGÚŇ

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k