PREDOHRÁVKA 1. JARNÉHO KOLA - Príde jesenný kráľ strelcov v sobotu s Mužlou do Vlkasu?

  • Uverejnené sobota, 04. marec 2017, 17:29
  • Prečítané: 2140x

jul - mužla  7 - nemeth

Nad zložením útoku Mužle v predohrávke prvého jarného kola vo Vlkase visí jeden veľký otáznik. Na druhej strane je ale isté, že do brány sa postaví skúsený Zoltán Németh (na snímke). Foto Marián Pecho

Ostrá premiéra odvetnej časti šiestej ligy MEVA sa bude hrať po dlhej zimnej prestávke vo Vlkase, kam zavítajú v sobotňajšej predohrávke prvého jarného kola futbalisti Mužle. Futbalovú jar v „okrese“ teda odštartujú v sobotu 11. marca v najmenšej obci našej najvyššej oblastnej súťaže a štrnásty „Valkáz“ v nej nečaká v úvode jari - aspoň podľa reči čísel - nič ľahkého. Šiesta Mužla totiž zaostáva za štvrtou Lipovou iba o skóre a na druhú Trávnicu stráca len tri body, pričom v 15 jesenných kolách prehrala celkovo iba tri zápasy. Mužľania majú vo svojom kádri aj najlepšieho jesenného strelca celej súťaže Nikolasa Csonku, ktorý dal v doterajších 15 zápasoch až 16 gólov, no štart ktorého bol pred zápasom vo Vlkase dlho otázny.

Vlkas má hosťom z Mužle čo vracať, veď v tohtosezónnej premiére držal pri Dunaji nerozhodný stav 0:0 až do 88. minúty, a keď už siahal po bode, o najtesnejšom víťazstve domácich rozhodol trojbodovým gólom práve Nikolas Csonka. Vlkas je tretí od konca a v odvetách bude potrebovať každý bodík. „My robíme stále v skromných podmienkach a na nejaké veľké posily naozaj nemáme. V odvetnej časti sa preto budeme spoliehať na hráčov, ktorí za nás odohrali aj prvú polovicu súťaže,“ povedal skraja tréner ŠK Vlkas Ján Slovák. Jednu novinku však predsa len majú aj na „Valkáze“. Mužstvo bude mať totiž dvoch trénerov, okrem Jána Slováka to bude František Bernáth st., ktorý na jeseň - vo veku 57 rokov - v niekoľkých zápasoch za ŠK aj nastúpil. „Súťaž chceme udržať a najmä v domácich zápasoch potrebujeme bodovať. Mužla má nebezpečných útočníkov, na ktorých si budú musieť dávať naši hráči zvlášť pozor. Pravdepodobne preto siahneme aj po osobnej obrane. Veľké oči mať nemôžeme, no v sobotu chceme minimálne bod. Prípravné zápasy nám v zime výsledkovo príliš nevychádzali, verím ale, že sa mužstvo v súťažných zápasoch opäť zomkne a zabojuje. Určitou výhodou môže byť aj to, že napríklad posledné Rastislavice a aj predposledný Michal máme na jar doma,“ predbežne kalkuluje J. Slovák, ktorý úspešne zachraňoval mužstvo pred vypadnutím už počas minulej jari.

A s čím pôjdu na prvý jarný majstrák Mužľania? „Hrať budeme zo zabezpečenej obrany, no verím, že nám budú vychádzať brejky. V tejto chvíli je ale otázne, či sa do zápasu vo Vlkase stihne vrátiť útočník Nikolas Csonka, ktorý odišiel v zime za prácou do Anglicka,“ popísal ešte začiatkom marca aktuálnu situáciu hrajúci tréner AC Mužla Zsolt Kianek. „Rátať už naisto nemôžeme s Gergelym Teszárom, ktorý odišiel do Svodína, no a zranený je brankár Tomáš Nagy. Prvý jarný majstrák berieme vážne o to viac, že Vlkas odohral u nás dobrý zápas a od prvých minút hral otvorený futbal. V samom závere ale predsa len doplatil na to, že na ihrisku sme mali Nika Csonku.“ Mužla hrá generálku v Strekove, no väčšinu prípravných zápasov odohrala na umelej tráve v maďarskom mestečku Tát ležiacom neďaleko Ostrihomu. „Naposledy sme tam prehrali 2:1 so Salkou, no a čo sa týka cieľov do odviet, spokojní budeme, ak skončíme do šiesteho miesta, na ktorom sme aj po jeseni,“ zakončil Zs. Kianek. V zimnej prestávke do tímu AC žiadny nový hráč nepribudol. Najbližšiu sobotu sa bude nakoniec predohrávať ešte jeden zápas 16. kola šiestej ligy MEVA, v ktorom Svodín privíta Mojzesovčanov.

MARIÁN DRAGÚŇ

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k