Štúrovo ešte neprehralo. Ako pochodí štúrovský kohút pod Nitrianskym hradom? - IV. LIGA JV ZSFZ

  • Uverejnené piatok, 14. október 2016, 10:54
  • Prečítané: 1680x

a-sturovo 1

Štúrovčania potiahnu v nedeľu ráno pod Nitriansky hrad, kde ich čaká zápas dvoch neporazených tímov. Foto fb MŠO

Z pätice našich okresných zástupcov v štvrtej lige juhovýchod sú na tom po prvej tretine súťaže najlepšie Štúrovčania. Vlani jedenástemu Štúrovu patrí po desiatich kolách dokonca bronzový stupienok a stále aj prívlastok nezdolaný tím. A tým sa nemôže pochváliť len tak hocikto. „Párkáň“ a vedúca rezerva FC Nitra – ako jediní – v prvých desiatich kolách neokúsili trpkosť prehry, no a práve tieto dva tímy narazia túto nedeľu dopoludnia na seba, keď Štúrovčania potiahnu od Dunaja pod Nitriansky hrad.

Dosiaľ nezdolané Štúrovo malo vlani po 10. kole na svojom konte už štyri prehry a o šesť bodov menej ako teraz, v čom vidí príčiny zmeny k lepšiemu, sme sa pýtali hrajúceho trénera a zároveň manažéra futbalistov MŠO Štúrovo Tamása Bábskeho. Ešte dodáme, že v lete do mužstva žiadne veľké mená nepribudli, len sa vrátilo niekoľko bývalých odchovancov, plus - cez Topoľčany - prišiel brankár Ľuboš Straňák pochádzajúci z neďalekých Želiezoviec. „Oproti vlaňajšku sa mužstvo už lepšie zžilo s novým systémom hry a rozostavením, pričom hráme na troch útočníkov. Nezanedbateľným faktom je tiež, že na rozdiel od minulej sezóny sa nám doteraz takmer úplne vyhýbali zranenia a môžeme rátať s celým kádrom. Riešime to tak, že hráči chodia hrať napríklad aj za B tím. No a úspešne sa chytili šance aj noví hráči.“ V mestečku na juhu nášho okresu padli postupne Veľké Lovce (3:1), Hrušovany (1:0), ČFK Nitra (4:0), naposledy Tvrdošovce (5:0), Štúrovo zvíťazilo vonku v Dolných Salibách (1:2), aj vo Dvoroch nad Žitavou (0:5), no a remizovalo vo Svätom Petri (2:2), v Leviciach (0:0), tiež doma s Imeľom (1:1) a s druhou Kalnou nad Hronom (2:2). Ktorý výsledok si najviac cení T. Bábsky a ktorý zápas bol pre MŠO dosiaľ najťažší? „Najviac si ceníme asi ten vo Dvoroch nad Žitavou, kde sa ľahko nevyhráva. My sme tam šli do vedenia hneď z prvého útoku a nakoniec vyhrali 0:5. A najťažší? Ten doma s Kalnou, s ktorou sme boli väčšinu zápasu lepší, no dvakrát sme prehrávali. Zápas skončil nakoniec 2:2, hoci sme mohli vyhrať aj prehrať.“ V Štúrove funguje mužstvo – už dlhšiu dobu – s dvomi hrajúcimi trénermi, spomínaným Tamásom Bábskym a Gejzom Baranyaiom. „Keď si to situácia vyžaduje, tak hráme, no väčšinou je to tak, že vždy je aspoň jeden z nás na lavičke. Zápasovú taktiku a aj tréningy pripravujeme spoločne,“ hovorí 31-ročný T. Bábsky, ktorý hral v minulosti krátko aj v okresných Nových Zámkoch a ešte predtým tiež na Cypre v klube Digenis Oroklinis FC. 32-ročný G. Baranyai má na svojom konte aj niekoľko štartov v najvyššej slovenskej súťaži v drese AS Trenčín, z ktorého išiel do moravského Zlína.

aa-sturovo 9

Hrajúci tréner Štúrova Tamás Bábsky.

Veľkým šlágrom víkendového 11. kola bude súboj prvej juniorky FC Nitra, ktorá má najvyššie ambície s tretím Štúrovom, ktoré nemá v nedeľu predpoludním v krajskom meste čo stratiť. Pri Dunaji by sa po zápase neporazených tímov potešili možno aj bodu, čo by znamenalo, že štúrovský kohút hlasno kikiríka ďalej a cenná séria pokračuje. Komu teda bude chutiť nedeľný obed viac? „Do Nitry určite nejdeme betónovať, práve po juniorke sme strelili druhý najvyšší počet gólov - 25 - a aj na jej pôde chceme hrať útočne. Vieme, čo môžeme od mladého, behavého súpera čakať, no ak by sa nám podarilo streliť prvý gól...“ Súťaž však bude ešte dlhá. „Keďže nás čaká reorganizácia, chceli by sme skončiť do ôsmeho miesta,“ zakončil Štúrovčan T. Bábsky.

*Štúrovo si nakoniec nulu v kolonke prehier udržalo a v Nitre s juniorkou dokonca zvíťazilo 0:1.

(MD)

aaa-sturovo v NR

V nedeľu sa hrá štvrtoligový šláger medzi prvou juniorkou Nitry a tretím Štúrovom.

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k