Susedské derby v Dolnom Ohaji a Lipovej. Najmenší Vlkas so šancou na tretie víťazstvo v rade - KAM ZA FUTBALOM

  • Uverejnené štvrtok, 06. október 2016, 11:44
  • Prečítané: 1959x

a-semerovo - ulany 6

V minulom kole vyhrali Úľany (v modrom) v Semerove 1:2, túto nedeľu idú do Dolného Ohaja a Semerovo (v červenom) hrá vo Vlkase. Foto Martin Husár

Nadchádzajúce 10. kolo zavŕši prvú tretinu súťaže a hneď v sobotu sú na programe dve stretnutia. Vedúci Bánov hostí Svodínčanov a do Pozby, kde je doma „béčko“ Podhájskej, prídu posledné Rastislavice. V nedeľu potom ide druhé Zemné do Mužle a tretí Dolný Ohaj privíta blízke Úľany nad Žitavou. Štvrtá Trávnica hrá v Černíku, Hul v Michali nad Žitavou, Mojzesovo u suseda v Lipovej, no a Vlkas sa stretne na svojom ihrisku so Semerovom.

Z najlepších strelcov súťaže skóroval v minulom kole iba Nikolas Csonka z Mužle, ktorý sa s desiatimi gólmi prepracoval už za vedúceho Daniela Dobrého (Zemné), ktorý sa zastavil na rovnom tucte gólov.

 

VI. LIGA MEVA OBFZ N. ZÁMKY - 10. kolo (9. októbra o 14.30 h):

*Bánov (1.) – Svodín (13.)

Rozhoduje Mešter (sobota 8. 10. o 14.30 h).

Trinásty Svodín má za sebou síce trojbodovú nedeľu, keď na svojom trávniku zdolal najtesnejšie Podhájsku B (1:0) – čo je jeho iba druhé víťazstvo – no v sobotu to bude mať na pôde lídra súťaže ťažké. Bánov je totiž stále stopercentný, naposledy si poradil aj v Trávnici, ktorá si robila nádeje na skalp favorita. A „Fíšani“ veru aj viedli po polhodine hry 2:0, lenže „Kesa“ šláger kola otočila na 2:3 a cesta domov musela byť potom veselá. Svodínčania majú za sebou ťažký úvod sezóny, z najhoršieho sú snáď vonku, no v súčasnej sile nemajú v Bánove veľké šance na úspešný výsledok.

 

*Podhájska B (8.) – Rastislavice (16.)

Rozhoduje Polena (sobota 8. 10. o 14.30 h, v Pozbe).

Nováčik Podhájska B prehral najtesnejšie 1:0 vo Svodíne, prvýkrát klesol na ôsme miesto a určite sa bude chcieť vrátiť na vyššie priečky. V 9. kole vo Svodíne nestrelili hráči nováčika – vôbec po prvýkrát – ani jeden gól a obaja Kovácsovci si to určite budú chcieť vynahradiť proti najbližšiemu súperovi. A tým sú posledné Rastislavice, ktorých brankár sa môže nachystať. Dvojbodový „Degeš“ na prvé víťazstvo stále iba čaká, minulú nedeľu prepásol ďalšiu možnosť na tri body doma s Vlkasom (1:3) a nad jedným z najtradičnejších mužstiev „okresu“ sa zmráka. ...no a výhliadky na zvrat sú v sobotu na Pozbe takmer nulové.

 

*Mužla (9.) – Zemné (2.)

Rozhoduje Révai.

Zemné je stále druhé, no po tesnej prehre v Bánove (1:0) prišla už druhá domáca strata s Černíkom (1:1), ktorý je tretí od konca (!). Mužstvu síce chýbal proti Černíčanom skúsený brankár Zoltán Szalai, lenže podobná situácia môže nastať hocikedy. Práve druhá domáca strata Zemného – s najväčšou pravdepodobnosťou – vylúštila tajničku o tom, kto bude jesenným majstrom. Deviata Mužla naposledy vyhrala v Mojzesove (1:2), keď sa o víťazný gól postaral aktuálne druhý najlepší strelec celej súťaže Nikolas Csonka a mužstvo ťahá šesťzápasovú šnúru bez prehry. Zápas v Mužli nemá jasného favorita, mužstvá vedú – ako hrajúci tréneri – dvaja bývalí ligisti Zsolt Kianek a Marcel Gašparík st.

 

*Dolný Ohaj (3.) – Úľany (6.)

Rozhoduje Borkovič.

„Ohajček“ ťahá štvorzápasovú víťaznú šnúru, v ktorej má skóre 16:2 a prepracoval sa už na tretie miesto. Expiatoligista naposledy naložil domácemu Michalu (0:5) a pohľad na tabuľku je veselší. Dobrá nálada bola v nedeľu aj v tábore Úľan nad Žitavou, ktoré majú len o jeden bod menej a ktoré získali vonku 10 z 15 možných bodov. „Fegýmeš“ naposledy vyhral v Semerove (1:2) gólmi novica Daniela Bartka, predtým doviezol všetky body aj zo Svodína i Zemného a trúfať si bude aj v neďalekom Dolnom Ohaji, kde môžu byť jazýčkom na váhach výkony brankárov.

 

*Černík (14.) – Trávnica (4.)

Rozhoduje Šeben.

Šlágrom uplynulého kola bol síce zápas Trávnice s prvým Bánovom, no udalosťou nedele bola prekvapujúca remíza 14. Černíka v druhom Zemnom (1:1). Pre Černíčanov je to totiž iba piaty bod prebiehajúcej sezóny, prvý z ihriska súpera, ktorý môže mať ešte veľkú cenu. Spomínaná Trávnica – v plnej sile – doma s Bánovom neuspela (2:3), hoci viedla 2:0 a na konci zahodila jedenástku. V Černíku bude miernym favoritom „Fíš“, ak sa ale bude zápas rozhodovať v strede poľa, kde má už potrebnú kvalitu aj „Černok“, potom je výsledok otvorený.

 

*Michal (15.) – Hul (5.)

Rozhoduje Sklenár.

Michal nad Žitavou je s tromi bodmi stále predposledný, naposledy si bol pri Žitave po body Dolný Ohaj (0:5) a teraz je na rade Hul. Vlani druhý Michal je teda druhý od konca a omladé mužstvo dostalo – najviac – až 45 gólov. Pred sezónou bol v ťažkostiach aj Hul, ktorý však prehral iba dva zápasy (v Semerove a v Bánove), aktuálne ťahá trojzápasovú šnúru bez prehry a naposledy si doma poradil s Lipovou (4:2), ktorú načal už v 1. minúte svojim prvým gólom v sezóne bývalý strelec mužstva Boris Macek. Piaty Hul bude mať v nedeľu šancu ísť v tabuľke ešte vyššie.

 

*Lipová (7.) – Mojzesovo (11.)

Rozhoduje Cs. Kocsis.

Lipová má za sebou tretiu prehru v súťaži (v Huli 4:2) a v tabuľke klesla na siedme miesto. To, čo Mojzesovo získalo v Černíku, stratilo v minulom kole doma s Mužlou (1:2) a v tabuľke pravdy má opäť mínus štyri body. Zápas Lipová – Mojzesovo je tradičným susedským derby, ktoré však nezvykne mať favorita. V tabuľke sú na tom lepšie Lipovčania, ktorí si druhé domáce zaváhanie nebudú chcieť dovoliť.

 

*Vlkas (12.) – Semerovo (10.)

Rozhoduje Labai.

Najmenší Vlkas má za sebou druhé víťazstvo, chystá sa na ďalšie a v najvyššej okresnej súťaži chce dokázať, že nie je – ani zďaleka - najslabší. A veru to naposledy dokázal, dokonca na ihrisku súpera, keď zvíťazil v Rastislaviciach 1:3. Kolo predtým porazil doma – tiež o dva góly – Svodín (4:2), no a teraz chce zvládnuť aj nedeľňajší domáci zápas so Semerovom a vyhrať tretíkrát v rade. K tomu však bude mať čo povedať desiate Semerovo, ktoré – naopak – nebude chcieť tretíkrát za sebou prehrať. FC totiž po prehre v Dolnom Ohaji (3:1) prehral v minulom kole aj doma s Úľanmi 1:2, keď ešte pred prestávkou strelil za stavu 0:2 kontaktný gól Daniel Hagan, no za celý druhý polčas nedokázali Semerovčania ani vyrovnať. Zápas na „Valkáze“ nemá jasného favorita, výhoda domáceho prostredia však bude na strane slovákovcov.

(MD)

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k