„Kesani“ išli víťazstvu oproti, na jediný gól zápasu však museli čakať pridlho - VÍŤAZNÉ FUTBALOVÉ HODY

  • Uverejnené nedeľa, 25. september 2016, 07:29
  • Prečítané: 2043x

bánov - zemné 019

Radosť hráčov Bánova po jedinom góle v šlágri so Zemným. Foto md

V polovici jesennej časti najvyššej oblastnej súťaže išlo v sobotňajšom zápase prvého s druhým Bánov – Zemné prakticky o jesenný primát. V šlágri 8. kola hostil líder súťaže - ktorý dosiaľ nestratil ani bod - druhé Zemné, ktoré raz prehralo a zvyšných šesť zápasov vyhralo. Skóre domácich bolo vysoko aktívne 30:4, hostia prichádzali v útoku s 12-gólovým Danielom Dobrým a ich skóre bolo 31:10. I keď do konca jesennej časti zostáva ešte sedem kôl a v hre je ešte veľa bodov, zápas prvého s druhým možno označiť za podstatný míľnik jesene. Samotný duel sľuboval napínavý futbal, navyše, ťahák kola sa hral v Bánove na hody.

Miernym favoritom bol vedúci tím súťaže, druhé Zemné však nemalo čo stratiť a potrebovalo sa bodovo dotiahnuť. Raritou pritom je, že za Zemné hrá - v krátkom čase - už druhá dvojica otca so synom. Po Bernáthovcoch sú to Gašparíkovci, pričom Marcel Gašparík st. je hrajúcim trénerom mužstva. A to je futbalista, ktorý si vyskúšal – ako jediný z hráčov „okresu“ – aj najvyššiu slovenskú súťaž vo farbách Trnavy.

Stretnutie 8. kola VI. ligy MEVA Lokomotíva Bánov – Agro Zemné 1:0 (0:0) vyzeralo dlho, že skončí bezgólovým patom. Skoro celý prvý polčas boli aktívnejší domáci (o čom svedčí aj pomer rohových kopov), no vyloženú šancu si prakticky nevypracovali. Ako prvý sa k zakončeniu dostal Bánovčan Jaroslav Bobák, no pozorný gólman Zoltán Szalai vytesnil loptu na roh. Aktívny Bobák vyskúšal Szalaia o chvíľu ešte raz, no opäť bez efektu. Obrana hostí pracovala spoľahlivo, Zemné sa však za celý prvý polčas dostalo k vážnejšej koncovke iba raz, to, keď v 38. minúte v mikrosúboji dvoch Dvorčanov vyprášil rukavice Atilovi Kálazimu Daniel Dobrý. Po zmene strán sa obraz hry veľmi nezmenil, domáci mali viac z hry, no obrana Zemného súpera do pokutového územia často nepúšťala. Čas ubiehal a už sa zdalo, že diváci sa gólu nedočkajú. Deväť minút pred koncom sa však vo vnútri „šestnástky“ dostala lopta k Štefanovi Ikrényimu a jeden z najstarších domácich hráčov rozhodol – 1:0. Zemné sa ale nechcelo poddať a päť minút pred koncom mohlo byť vyrovnané. So strelou Jána Salaya z 12 m si však Atila Kálazi poradil. „Bol to zápas dvoch asi najvyspelejších mužstiev, v ktorom nikto nechcel urobiť chybu. Aj preto bol stav tak dlho bezgólový, no myslím si, že sme vyhrali zaslúžene, pretože šancí sme mali viac. Potvrdilo sa, že Zemné má obranu, ktorú diriguje Marcel Gašparík, spoľahlivú, no my sme si aj v polčasovej prestávke hovorili, že musíme hrať trpezlivo. Našťastie, nakoniec bola naša mierna herná prevaha vyjadrená aj víťazným gólom. Jednoducho, takto sa hrá o prvé miesto,“ hovoril tesne po zápase tréner Lokomotívy Bánov Marek Vittek.

bánov - zemné 010

Tréner Bánova Marek Vittek hnal svojich celý zápas za víťazným gólom. Foto md

Súčasný tréner Bánova viedol len pred rokom Mojzesovo, s ktorým však nedosahoval minulú jeseň v VI. lige ani zďaleka očakávané výsledky. Tak, ako sa „robí“ futbal v dedinách na rozhraní „okresu“ a „kraja“?, pýtali sme sa toho najpovolanejšieho. „V každom prípade rozhoduje – a to v každej súťaži – len a len poctivá robota na tréningu a potom aj v zápase. My sme sa napríklad po zostupe v lete hráčsky oslabili, no pracovali sme poctivo a dnes sa to prejavuje. V zápase so Zemným sme potrebovali aj kúsok šťastia, určite sme ho však pokúšali viac,“ povedal 48-ročný kormidelník M. Vittek, ktorý spokojnosť neskrýval. „Naozaj som spokojný s doterajším priebehom súťaže a naším jediným cieľom zostáva určite postup do piatej ligy. A či som čakal, že v prvých ôsmich kolách nestratíme ani bod? Skôr nie, ale my sa pripravujeme na každého najbližšieho súpera s cieľom vyhrať zápas.“ Štadiónik v Bánove teda zažil v sobotu víťazné futbalové hody, veď najskôr dopoludnia na ňom triumfovali žiaci s Trávnicou 7:0, popoludní dorast so Strekovom 11:0, no a potom aj muži v šlágri jesene so Zemným 1:0. Po známych letných administratívnych zakopnutiach už futbal v Bánove trochu radosti potreboval.

(MD)

bánov - zemné 037

Zadák Bánova Július Varga sa v samom závere nepríjemne zranil a musel byť vystriedaný. Foto md

bánov - zemné 049

Bánovčania nestratili v ôsmich kolách ani bod. Foto md

Aktuálna Úradná Správa

07-06-2017

Aktuálna Úradná správa

MEVA 2016

obfz meva banner

Rozpis súťaží 2016/2017

RS OBFZ 1617
 

banner ZsFZ

banner SFZ

vizitka novaplast

logoIG
logo j4k